Opleiden loont!

Zowel in de miljoenennota als de begrotingen van VWS en OCW blijkt dat ook de komende jaren opleiden loont. In de periode 2017 – 2021 wordt er 275 miljoen beschikbaar gesteld voor het scholen van personeel in de verpleeghuiszorg. Daarnaast lijkt het er sterk op dat de regeling Praktijkleren verlengd gaat worden tot en met 2022.

Omdat verpleeghuizen tijd nodig hebben om goed personeel te werven op de krapper wordende arbeidsmarkt en personeel deels nog opgeleid moet worden, blijft de overheid investeren in scholing. Deze kosten worden in 2018 gedekt binnen de VWS-begroting, daarna is het aan het volgende kabinet om te bepalen hoe de kosten worden gefinancierd.

Verlenging Praktijkleren?

Het ministerie van VWS heeft onlangs al de regeling Stagefonds zorg verlengd tot en met 31 juli 2021. Nu lijkt het er sterk op dat ook de regeling Praktijkleren verlengd zal worden tot 2022. De regeling Praktijkleren loopt in ieder geval nog tot 1 januari 2019, maar dit jaar werd al duidelijk dat de regeling zou worden geëvalueerd. In de begroting van OCW lijkt men echter al voor te sorteren op een verlenging. Hier staat de regeling al opgenomen tot en met 2022. Of dat ook waarheid zal worden is dus nog even afwachten.

Blijf op de hoogte!

OAZ volgt het nieuws voor u op de voet. Zodra duidelijk is hoe de 275 miljoen euro zal worden verdeeld en of de regeling Praktijkleren wordt verlengd informeren wij je direct. Onze klanten profiteren daarnaast van de online portal MijnOAZ. Als klant kijk je direct mee in het subsidiedossier voor de regelingen Stagefonds en Praktijkleren. Ook kun je met onze specialisten sparren over jouw opleidingen en hoe deze maximaal gefinancierd kunnen worden.

Vragen?

Meer informatie over hoe opleiden loont? Neem contact op met Thomas Pillen of een van onze andere HR specialisten via info@oaz.nl of bel direct 088-5600700.