Praktijkleren

De overheid stimuleert werkgevers om meer praktijkleerplaatsen aan te bieden. Om deze reden is de regeling Praktijkleren in het leven geroepen.

De regeling is een tegemoetkoming in de kosten die je maakt voor de begeleiding van een leerling of student. Daarnaast komt de regeling tegemoet in de kosten die je maakt wanneer een promovendus of technologisch ontwerper actief is binnen je organisatie.

Aan het einde van ieder schooljaar dien je bij de RVO een aanvraag in.

Wat wij doen

Hoe wij dit doen

Meer weten?

Wat wij doen

Wij brengen binnen jouw organisatie de volledige doelgroep in kaart voor de subsidie Praktijkleren. Samen maken we vervolgens afspraken over een effectieve en correcte inrichting van de projectadministratie.

Gedurende het hele schooljaar begeleiden onze consultants bij jou op locatie de voortgang en verzamelen ze de administratie. Door onze jarenlange ervaring weten wij vaak extra leerlingen te signaleren die anders buiten beeld zouden blijven.

 

Zelf heb je altijd inzicht in de status van je dossier, vanuit ons portal MijnOAZ.

Aan het einde van het schooljaar dienen we de aanvraag voor je in.

Het kan daarna zo zijn dat de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) een controle bij je uitvoert. Dit doen zij steekproefsgewijs. Als dit het geval is, verzorgen wij de voorbereiding, begeleiding en afwikkeling van deze controle zijn wij tijdens deze controle aanwezig.

OAZ ontzorgt

De regeling geeft geen vaste formats of documenten waarin je je aanvraag kunt onderbouwen. Je bent er als werkgever zelf verantwoordelijk voor dat de administratie aan alle wettelijke verplichtingen voldoet. Uit onze ervaring blijkt dat dit een hele administratieve klus is.

Wij ontzorgen je bij deze werkzaamheden. We verzamelen zelf de benodigde documenten en hebben formats ontwikkeld waarmee je voldoet aan de vereisten van de regeling.

Het gehele dossier wordt door ons verzameld en compleet gemaakt en door onze specialisten verwerkt in MijnOAZ.

Wij begeleiden jaarlijks vele controles en hebben veel contact met RVO. Door deze ervaring weten wij precies welke vereisten RVO stelt aan een dossier en ben je er dus van verzekerd dat jouw aanvraag altijd kloppend is.

Kortom: wij nemen jou zo veel mogelijk werk uit handen!

Accountmanager

Een van onze accountmanagers komt bij je langs voor de eerste afspraak. Hierin bespreken we de mogelijkheden voor je organisatie op het gebied van Praktijkleren. Daarnaast bespreken zij steeds de ontwikkelingen en voortgang.

Danny_OAZ HR Specialist

Adviseur/Specialist Opleidingen

De specialisten en adviseurs houden overzicht over alle inkomende documenten en bewaken de deadlines. Daarnaast houden zij ook alle ontwikkelingen van de subsidieregeling in de gaten.

Suzie_OAZ HR Specialist
Dorrit_OAZ HR Specialist

Consultant

Onze consultant komt periodiek langs om de benodigde documenten te verzamelen voor een complete subsidieaanvraag.

Esther_OAZ HR Specialist

Medewerker Opleidingen

Onze medewerker Opleidingen zorgen dat alle administratie voor de subsidieregeling worden verwerkt in ons portal MijnOAZ.

Onze HR Specialisten

Alex_OAZ HR Specialist

Alex Veldkamp

Accountmanager

Alinda_OAZ HR Specialist

Alinda Mastenbroek

Teammanager Sociale Zekerheid

Anita_OAZ HR Specialist

Anita Portegies

Specialist Instroom

Meer weten over de subsidieregeling Praktijkleren? Download hieronder dan onze factsheet of whitepaper!

Whitepaper Opleidingssubsidies

Factsheet Praktijkleren