Loonkostenvoordeel

Het Loonkostenvoordeel (LKV) is een jaarlijkse tegemoetkoming voor werkgevers die medewerkers aannemen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daarnaast heb je ook recht op het LKV als je een medewerker herplaatst binnen je eigen organisatie nadat hij of zij twee jaar is ziek geweest.

Wat wij doen

Hoe wij dit doen

Meer weten?

Wat wij doen

Ons portal MijnOAZ verstuurt automatisch aan alle nieuwe medewerkers een korte digitale vragenlijst waarmee wij kunnen signaleren of er recht is op een LKV. Daarnaast zorgen wij ook voor het aanvragen van de doelgroepverklaringen die wettelijk verplicht zijn als onderbouwing voor het LKV. Als laatste controleren we de toepassing van het LKV binnen je administratie en de uiteindelijke beschikking die je ontvangt vanuit het UWV.

No-riskpolis

De no-riskpolis zorgt ervoor dat je als werkgever financiële compensatie ontvangt als een medewerker met een arbeidsbeperking ziek wordt. Bij ziekte krijgt zo een medewerker een Ziektewetuitkering van het UWV die jij als werkgever in mindering kan brengen op het loon dat je moet doorbetalen.

OAZ ontzorgt

Voor het LKV heb je een doelgroepverklaring nodig van je medewerker. Deze dien je binnen drie maanden na indiensttreding van de nieuwe medewerker aan te vragen bij het UWV. Uit ervaring blijkt dat dit makkelijker gezegd is dan gedaan. Wij helpen je hierbij zodat je optimaal gebruik kan maken van de financiële voordelen van het LKV.

Wij ondersteunen je bij de signalering, verwerking en afwikkeling van alle financiële steunmaatregelen die er zijn voor het in dienst nemen of houden van medewerkers met een bijzondere status.

Accountmanager

Een van onze accountmanagers komt bij je langs voor de eerste afspraak. Hierin bespreken we de mogelijkheden voor je organisatie op het gebied van het Loonkostenvoordeel. Daarnaast bespreken zij steeds de ontwikkelingen en voortgang.

Alex_OAZ HR Specialist

Adviseur/Specialist Instroom

Onze adviseurs en specialisten behandelen de opgehaalde informatie en dossiers en analyseren de mogelijkheden en risico's.

Anita_OAZ HR Specialist
Berend_OAZ HR Specialist

Consultant

Onze consultant komt periodiek langs om alle informatie op te halen en te verwerken die nodig is voor een optimaal resultaat.

Onze HR Specialisten

Alex_OAZ HR Specialist

Alex Veldkamp

Accountmanager

Alinda_OAZ HR Specialist

Alinda Mastenbroek

Teammanager Sociale Zekerheid

Anita_OAZ HR Specialist

Anita Portegies

Specialist Instroom

Meer weten over de het Loonkostenvoordeel? Download hieronder dan onze factsheet of whitepaper!

Whitepapers Loonkostenvoordelen

Factsheet LKV/LIV