Loonkostenvoordeel

Het Loonkostenvoordeel (LKV) is een jaarlijkse tegemoetkoming voor werkgevers die medewerkers aannemen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daarnaast heb je ook recht op het LKV als je een medewerker herplaatst binnen je eigen organisatie nadat hij of zij twee jaar is ziek geweest.

Wat wij doen

Ons portal MijnOAZ verstuurt automatisch aan alle nieuwe medewerkers een korte digitale vragenlijst waarmee wij kunnen signaleren of er recht is op een LKV. Daarnaast zorgen wij ook voor het aanvragen van de doelgroepverklaringen die wettelijk verplicht zijn als onderbouwing voor het LKV. Als laatste controleren we de toepassing van het LKV binnen je administratie en de uiteindelijke beschikking die je ontvangt vanuit het UWV.

No-riskpolis

De no-riskpolis zorgt ervoor dat je als werkgever financiële compensatie ontvangt als een medewerker met een arbeidsbeperking ziek wordt. Bij ziekte krijgt zo een medewerker een Ziektewetuitkering van het UWV die jij als werkgever in mindering kan brengen op het loon dat je moet doorbetalen.

OAZ ontzorgt

Voor het LKV heb je een doelgroepverklaring nodig van je medewerker. Deze dien je binnen drie maanden na indiensttreding van de nieuwe medewerker aan te vragen bij het UWV. Uit ervaring blijkt dat dit makkelijker gezegd is dan gedaan. Wij helpen je hierbij zodat je optimaal gebruik kan maken van de financiële voordelen van het LKV.

Wij ondersteunen je bij de signalering, verwerking en afwikkeling van alle financiële steunmaatregelen die er zijn voor het in dienst nemen of houden van medewerkers met een bijzondere status.

Hoe wij dit doen

Accountmanager

Een van onze accountmanagers komt bij je langs voor de eerste afspraak. Hierin bespreken we de mogelijkheden voor je organisatie op het gebied van het Loonkostenvoordeel. Daarnaast bespreken zij steeds de ontwikkelingen en voortgang.

Alex_OAZ HR Specialist

Adviseur/Specialist Instroom

Onze adviseurs en specialisten behandelen de opgehaalde informatie en dossiers en analyseren de mogelijkheden en risico's.

Anita_OAZ HR Specialist
Berend_OAZ HR Specialist

Consultant

Onze consultant komt periodiek langs om alle informatie op te halen en te verwerken die nodig is voor een optimaal resultaat.

Meer weten?

Als kennisgedreven organisatie geloven wij in het delen van onze kennis. Hieronder vind je ons whitepaper goed werkgeverschap loont, wat dieper in gaat op wat er allemaal komt kijken bij de het aannemen van personeel en het loonkostenvoordeel.

Wil je direct weten wat OAZ voor jouw organisatie kan betekenen, download dan onze factsheet!

Whitepapers Loonkostenvoordelen

Vaak zijn organisaties zelf al goed bezig met in hun personeelsbeleid als het komt op het aannemen van personeel. Echter hoe zorg je dat die onzichtbare beloning, toch zichtbaar wordt zonder fouten te maken. In het whitepaper goed werkgeverschap loont behandelen we dan ook de volgende punten:

  • Het onboarding proces?
  • Toepassing LKV;
  • Toepassing LIV;
  • Op welke uitzonderingen moet je letten?

Factsheet LKV/LIV

Wil je weten wat de dienstverlening rond het loonkostenvoordeel / LKV precies betekent bij OAZ, download dan onze factsheet! Hierin leggen we uit hoe wij deze subsidieregeling voor jouw organisatie realiseren:

  • Onze persoonlijke benadering;
  • Complete ontzorging;
  • Advies op maat.

Onze HR Specialisten