WHK: Gedifferentieerde premie Werkhervattingskas

Ben je niet volledig eigenrisicodrager voor de Ziektewet en/of WGA? Dan ontvang je jaarlijks een beschikking gedifferentieerde premie Werkhervattingskas ookwel de WHK beschikking genoemd. Deze beschikking heeft betrekking op de medewerkers die ziek uit dienst zijn gegaan en/of in de WGA (Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten) terecht zijn gekomen.

Wat wij doen

Hoe wij dit doen

Meer weten?

Wat wij doen

Om je controle en zekerheid te geven over je beschikking gedifferentieerde premie WHK, controleren wij de opbouw van deze beschikking. Onze HR specialisten en adviseurs brengen alle toegerekende uitkeringslasten van jouw organisatie in beeld. Wij controleren of deze toerekeningen terecht worden doorbelast.

Jaarlijks zien wij dat op verschillende vlakken fouten worden gemaakt in de vaststelling van deze gedifferentieerde premie door de belastingdienst en blijkt dat een medewerker niet aan een werkgever toegerekend had mogen worden. Hierdoor betaal je als werkgever onterecht een hogere premie.

Wij nemen contact op met de belastingdienst om deze fouten te herstellen.

Dit doen wij door bezwaar aan te tekenen of in beroep te gaan wanneer wij het niet eens zijn met de beslissing.

OAZ ontzorgt

 Kortom, met de controle door OAZ weet je als werkgever precies je aan toe bent. We nemen het hele proces voor jou uit handen. Als werkgever ben je dan altijd verzekerd van een juiste beschikking die en een lagere schadelast. De controle voeren wij altijd uit over het lopende jaar of met terugwerkende kracht middels een herzieningsverzoek bij de belastingdienst. Dit kan namelijk tot 5 jaar terug!

Accountmanager

Een van onze accountmanagers komt bij je langs voor de eerste afspraak. Hierin bespreken we de mogelijkheden voor je organisatie op het gebied van de Gedifferentieerde premie Werkhervattingskas. Daarnaast bespreken zij steeds de ontwikkelingen en voortgang.

Alex_OAZ HR Specialist

Adviseur Sociale Zekerheid

Geeft administratieve ondersteuning aan de Specialist. Daarnaast stuurt de adviseur de terugkoppeling en facturatie naar aanleiding van de controle.

Arjan_OAZ HR Specialist
Wendy_OAZ HR Specialist

Specialist Sociale Zekerheid

Onze specialist voert de werkzaamheden rondom de Whk controle uit zoals dossieronderzoek en controle op juistheid. Bij de specialist kun je terecht voor alle vragen rondom de Gedifferentieerde premie Whk.

Onze HR Specialisten

Alex_OAZ HR Specialist

Alex Veldkamp

Accountmanager

Alinda_OAZ HR Specialist

Alinda Mastenbroek

Teammanager Sociale Zekerheid

Anita_OAZ HR Specialist

Anita Portegies

Specialist Instroom

Meer weten over de Gedifferentieerde premie Werkhervattingskas Whk)? Download hieronder dan onze factsheet of whitepaper!

Whitepaper Sociale Zekerheid

Factsheet WHK