WHK: Gedifferentieerde premie Werkhervattingskas

Ben je niet volledig eigenrisicodrager voor de Ziektewet en/of WGA? Dan ontvang je jaarlijks een beschikking gedifferentieerde premie Werkhervattingskas ookwel de WHK beschikking genoemd. Deze beschikking heeft betrekking op de medewerkers die ziek uit dienst zijn gegaan en/of in de WGA (Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten) terecht zijn gekomen.

Wat wij doen

Om je controle en zekerheid te geven over je beschikking gedifferentieerde premie WHK, controleren wij de opbouw van deze beschikking. Onze HR specialisten en adviseurs brengen alle toegerekende uitkeringslasten van jouw organisatie in beeld. Wij controleren of deze toerekeningen terecht worden doorbelast.

Jaarlijks zien wij dat op verschillende vlakken fouten worden gemaakt in de vaststelling van deze gedifferentieerde premie door de belastingdienst en blijkt dat een medewerker niet aan een werkgever toegerekend had mogen worden. Hierdoor betaal je als werkgever onterecht een hogere premie.

Wij nemen contact op met de belastingdienst om deze fouten te herstellen.

Dit doen wij door bezwaar aan te tekenen of in beroep te gaan wanneer wij het niet eens zijn met de beslissing.

OAZ ontzorgt

Kortom, met de controle door OAZ weet je als werkgever precies je aan toe bent. We nemen het hele proces voor jou uit handen. Als werkgever ben je dan altijd verzekerd van een juiste beschikking die en een lagere schadelast. De controle voeren wij altijd uit over het lopende jaar of met terugwerkende kracht middels een herzieningsverzoek bij de belastingdienst. Dit kan namelijk tot 5 jaar terug!

Hoe wij dit doen

Accountmanager

Een van onze accountmanagers komt bij je langs voor de eerste afspraak. Hierin bespreken we de mogelijkheden voor je organisatie op het gebied van de Gedifferentieerde premie Werkhervattingskas. Daarnaast bespreken zij steeds de ontwikkelingen en voortgang.

Alex_OAZ HR Specialist

Adviseur Sociale Zekerheid

Geeft administratieve ondersteuning aan de Specialist. Daarnaast stuurt de adviseur de terugkoppeling en facturatie naar aanleiding van de controle.

Arjan_OAZ HR Specialist
Mirella de jong

Specialist Sociale Zekerheid

Onze specialist voert de werkzaamheden rondom de Whk controle uit zoals dossieronderzoek en controle op juistheid. Bij de specialist kun je terecht voor alle vragen rondom de Gedifferentieerde premie Whk.

Meer weten?

Als kennisgedreven organisatie geloven wij in het delen van onze kennis. Hieronder vind je ons whitepaper sociale zekerheid. Deze gaat dieper in op wat er komt kijken bij de controle en van de gedifferentieerde premie WHK en hoe dit overlap heeft met bijvoorbeeld de WGA.

Wil je direct weten wat OAZ voor jouw organisatie kan betekenen, download dan onze factsheet!

Whitepaper Sociale Zekerheid

Vaak zijn organisaties zijn vergeten vaak jaarlijks hun gedifferentieerde premie WHK te controleren. Dit is zonden, want in 1 op de 3 gevallen zit er een fout in. In het whitepaper opleidingssubsidies behandelen we dan ook de volgende punten:

  • Wat te doen met de premie brief;
  • Waar moet je op letten bij de controle;
  • Op welke uitzonderingen moet je letten?

OAZ en WHK-premie management

Wil je weten wat de dienstverlening rond de gedifferentieerde premie WHK precies betekent bij OAZ, download dan onze factsheet! Hierin leggen we uit hoe wij deze subsidieregeling voor jouw organisatie realiseren:

  • Onze persoonlijke benadering;
  • Complete ontzorging;
  • Advies op maat.

Onze HR Specialisten