Beperking Compensatie Transitievergoeding vanaf juli 2026

In 2020 is de regeling Compensatie Transitievergoeding in werking getreden. Sindsdien kunnen werkgevers  compensatie ontvangen vanuit het UWV voor een betaalde transitievergoeding aan een medewerker die na twee jaar ziekte uit dienst treedt.

In het hoofdlijnenakkoord kondigde het nieuwe kabinet al aan voornemens te zijn de Compensatie Transitievergoeding te laten vervallen. Dit zou gelden voor werkgevers met 25 of meer medewerkers. In de Prinsjesdagstukken wordt dit bevestigd en geeft het kabinet aan de regeling per 1 juli 2026 te stoppen. Voor kleine werkgevers (met minder dan 25 medewerkers) blijft de compensatieregeling wel bestaan.

Om de Compensatie Transitievergoeding te laten vervallen is een wetswijziging nodig. Wanneer deze wordt aangenomen door de Eerste Kamer, is dit definitief.

Recht op Compensatie Transitievergoeding?

Heb je vragen over dit bericht? Of ben je op zoek naar ondersteuning bij het juist en volledig aanvragen van de Compensatie Transitievergoeding? Neem dan contact op met onze Specialist Compensatie Transitievergoeding Arjan Pijnen via info@oaz.nl of 088 5600 706.