Nieuwe aanvraagronde STOZ: subsidie voor opschaling processen

Technologische ontwikkelingen en innovaties in de zorg, we komen er niet onderuit. Is jouw organisatie van plan om binnenkort een digitaal of hybride proces in te zetten? Mogelijk kom je dan in aanmerking voor de opschalingsubsidie van de STOZ. 

Stimuleringsregeling Technologie in Ondersteuning en Zorg 

De Stimuleringsregeling Technologie in Ondersteuning en Zorg (STOZ) van de Rijksoverheid voor Ondernemend Nederland (RVO) ondersteunt aanbieders van zorg en ondersteuning bij het ontwikkelen en implementeren van digitale en hybride processen met als doel:

  1. het besparen en verlichten van het werk van zorgmedewerkers;
  2. het langer thuis kunnen blijven wonen van mensen met een chronische ziekte of beperking.

Aanvraag opschalingssubsidie 

Vanaf mei 2024 kon je al subsidie aanvragen voor het ontwikkelen van een strategie en implementatieplan (implementatiestart) en de implementatie en het opschalen van processen die zich ‘nog niet bewezen’ hebben (evaluatieproject).  

Sinds 2 september is het ook mogelijk om subsidie aan te vragen voor een opschalingsproject. Dit gaat om het uitbreiden en opschalen van digitale of hybride processen in de zorg of ondersteuning die zichzelf ‘bewezen’ hebben. Om in aanmerking te komen voor subsidie via deze route dient het project op het STOZ-overzicht te staan. 

Via de opschalingsroute kun je bijvoorbeeld subsidie krijgen voor een planning met AI software, valbescherming of behandelingen door het gebruik van digitale toepassingen, zoals apps, eHealth of VR.  

Subsidiabele kosten STOZ 

De STOZ komt tot maximaal 50% tegemoet in de subsidiabele projectkosten. De subsidie bedraagt minimaal € 25.000 en maximaal € 750.000. Voor de volgende kosten kun je in aanmerking komen voor subsidie: 

  • personeelskosten van betrokken medewerkers en kosten van externe inhuur van medewerkers; 
  • algemene indirecte kosten, op basis van een vaste opslag van 15% op de personeelskosten; 
  • administratie kosten, waaronder advieskosten met een maximaal uurtatief van € 135 (exclusief btw); 
  • kosten apparatuur, tot maximaal 20% van de totale subsidiabele kosten; 
  • opleidingskosten; 
  • ICT-toepassingen en hardware. 

Op de hoogte blijven van subsidies voor HR? 

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen deze en andere HR-subsidies. Heb je nog vragen over dit bericht? Neem dan contact om met een van onze HR specialisten via info@oaz.nl of bel 088 5600 700.