De tussentijdse controle voor MDIEU

Sinds september 2023 kunnen werkgevers middels de regeling MDIEU subsidie aanvragen voor projecten met het thema Duurzame Inzetbaarheid. Behoor jij tot de groep die bij dit eerste tijdvak een subsidie toegewezen heeft gekregen? Dan is het bijna tijd voor jouw tussentijdse controle!

Wat is er nodig bij je MDIEU-aanvraag?

MDIEU is gestart in 2021 voor sectoren, maar sinds september 2023 ook beschikbaar voor bedrijven. Dit jaar zijn er twee aanvraagtijdvakken voor MDIEU. In april is er een aanvraagronde geweest, op 2 september tot 27 september is de laatste mogelijkheid voor het indienen van een MDIEU-aanvraag. Hierna komt er naar verwachting geen nieuwe MDIEU-aanvraag ronde meer. Voor dit laatste tijdvak is ook weer een subsidiebudget van 100 miljoen euro beschikbaar. Omdat de regeling in het verleden consequent werd overvraagd, is het belangrijk om te zorgen dat je er klaar voor bent op het moment van openen. Voor het aanvragen van de MDIEU, dien je de volgende zaken aan te leveren:

  • bedrijfsanalyse;
  • activiteitenplan;
  • begroting;
  • KvK-uittreksel;
  • kopie bankafschrift.

Tussentijdse voorwaarden van de MDIEU-verantwoording

Wat ook tot de voorwaarden van de MDIEU behoort, is de tussentijdse rapportage. Hierin dien je aan te tonen in hoeverre de duurzame inzetbaarheidsactiviteiten uit het activiteitenplan zijn uitgevoerd. Deze rapportage moet ook door een accountant worden goedgekeurd. In dit onderzoek stelt de accountant vast dat het tussentijdse voortgangsverslag in lijn is met de onderliggende administratie van de aanvraag en rekenkundig juist is.

Mis de deadline MDIEU niet!

De deadline van deze tussentijdse rapportage aan de subsidieverstrekker verschilt per organisatie. Het is afhankelijk van wanneer de projectperiode precies is gestart, de deadline ligt binnen 8 weken na het eerste projectjaar. Als jouw MDIEU is gestart bij aanvang van het eerste aanvraagtijdvak in 2023, ligt de deadline dus al mogelijk in oktober van 2024. En dat is al vrij snel!

OAZ heeft veel ervaring met het aanvragen van subsidies, het verzorgen van een (omvangrijke) projectadministratie en het opstellen van eventuele bezwaren. Ben je op zoek naar hulp bij de administratie rondom jouw MDIEU en ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie? We helpen je graag verder. Neem contact met één van onze specialisten via info@oaz.nl of bel naar 088 5600 700.