Flinke bezuiniging op SLIM-regeling

Nadat de middel van de STAP overgingen in de Stimuleringsregeling leren en ontwikkelen in mkb-ondernemingen (SLIM) en het budget werd aangevuld in het voorjaarsbesluit, bedroeg het totale budget 111,7 miljoen euro. Voor de periode van 2025-2027 gaat dat nog om 86,7 miljoen euro.

Ten behoeve van de subsidietaakstelling uit het hoofdlijnenakkoord gaat het nieuwe kabinet elk jaar met 30% bezuinigen. Opgeteld zal tot en met 2029 113 miljoen worden bezuinigd.

Het verlenen van SLIM-aanvragen loopt via een loting, waarbij alle complete aanvragen die binnen de aanvraagperiode zijn ingediend worden meegenomen. Mogelijk heeft het verlaagde budget dus als gevolg dat minder aanvragen worden verleend. Het is verstandig hier rekening mee te houden bij het indienen van een aanvraag.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van ontwikkelingen rondom de SLIM-regeling of andere opleidingssubsidies? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief. Heb je nog vragen over dit bericht? Neem dan contact op met onze specialist Iris Bouwhuis via info@oaz.nl of 088 5600 700.