MijnOAZ breidt uit!

Vorig jaar is ‘MijnOAZ’, de tool van OAZ, live gegaan. Met MijnOAZ krijgen klanten direct inzicht in de status van hun Praktijkleren- en Stagefondsdossiers. Na een bezoek van de analist ontvangt de klant vaak dezelfde dag nog een terugkoppeling met de status van het dossier. Zo weet je als klant direct welke stukken nog ontbreken en wat andere actiepunten zijn.

LKV (Loonkostenvoordeel) en LIV (Lage-inkomensvoordeel) live!

Op 13 november jl. zijn twee nieuwe modules binnen MijnOAZ live gegaan. Vanwege de aanstaande afschaffing van de premiekortingen en de invoering van het LKV per 1 januari 2018 heeft OAZ besloten om de dienstverlening waarbij premiekortingen worden gesignaleerd, om te zetten van een papieren naar een digitale dienstverlening. In MijnOAZ kunnen nieuwe medewerkers van klanten online een vragenlijst invullen. Op deze manier wordt het hele proces, van vragenlijst uitzetten tot het opvragen van een doelgroepverklaring, binnen vier klikken uitgevoerd. De tool bespaart zowel OAZ als de klanten van OAZ een hoop tijd en aangezien een doelgroepverklaring binnen 3 maanden na indiensttreding aangevraagd moet zijn, is deze ontwikkeling zeer welkom.

De derde module onder MijnOAZ is de LIV-module. Het LIV geldt vanaf 2017. Omdat de meeste salarispakketten geen inzicht geven in de hoogte van het LIV voor een werkgever, laat staan sturingsinformatie biedt om hier optimaal gebruik van te maken, heeft OAZ hiervoor een tool ontwikkeld. Door het importeren van de loonaangiftes krijgt een werkgever direct inzicht in de hoogte van het LIV. Doordat de tool de geïmporteerde loonaangiftes omrekent naar jaartotalen, heeft een werkgever gedurende het jaar in beeld wat het LIV gaat worden. Daarnaast biedt de tool eenvoudig inzicht in mogelijkheden om het LIV verder te optimaliseren. Mocht een werknemer in eerste instantie niet aan het LIV voldoen, kan dit dus nog veranderen na optimalisatie. Tot slot ontvang je aan het einde van het subsidiejaar een adviesrapport waarin de groepen worden gepresenteerd die (nog) niet voldoen aan de eisen voor het LIV.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over MijnOAZ? Of ben je benieuwd wat de ontwikkelingen met betrekking tot het LKV en/of LIV voor jouw organisatie kunnen betekenen? Wij laten je graag een demo zien! Neem vrijblijvend contact op met jouw Accountmanager of Jurgen Brouwers via info@oaz.nl of bel direct 088-5600700.