Subsidiekansen bij overname personeel

In de afgelopen periode zijn verschillende organisaties in het nieuws gekomen doordat zij in financiële moeilijkheden verkeren. Recente voorbeelden zijn Internos en TSN Thuiszorg. Vele medewerkers verliezen hierdoor hun baan. Met het in dienst nemen van deze medewerkers ontstaan er subsidierechten. Toch is het verstandig goed op te letten.

Met subsidie besparen op personeelskosten

Door de toenemende zorgvraag of overname van zorgtaken is de kans groot dat de met ontslag bedreigde medewerkers bij uw organisatie in dienst treden. Dit kan bewust of onbewust zijn. In beide situatie is het voor uw organisatie belangrijk om deze medewerkers te toetsen op subsidiemogelijkheden. Hiermee kunt u een aanzienlijke besparing realiseren op uw personeelskosten.

Subsidierechten bij overname

Bij de overname van personeel wordt het recht op subsidie niet automatisch overgenomen. Het is goed om bij een (gedeeltelijke) overname zorgvuldig te controleren wat de arbeidsrechtelijke achtergrond is van het personeel dat u overneemt uit faillissement. OAZ subsidieadvies helpt u graag om uw doelgroepen in kaart te brengen. Duidelijkheid over subsidierechten is van groot belang. Hiermee voorkomt u teleurstellingen en onnodige procedures.

Neemt u medewerkers aan vanuit een faillissement of bent u van plan dit te doen? Of wilt u meer informatie over dit onderwerp? Wij komen graag langs om uw mogelijkheden te bespreken. Neem contact op met uw accountmanager of Tom de Regt via 0118-421700.