Verlenging KiPZ in MSZ-gelden voor 2025 en 2026

De oorspronkelijke regeling Kwaliteitsimpuls Personeel Ziekenhuiszorg, de KiPZ, loopt af in 2024. Onlangs is er een voorlopig akkoord gesloten voor een verlenging van deze regeling, weliswaar in een iets andere vorm.

Verlenging KiPZ in MSZ-gelden

Het voorlopig akkoord voor een nieuwe opleidingsregeling vanaf 2025 is bereikt door verschillende samenwerkingspartijen en het ministerie van VWS. In de nieuwe regeling worden naar verwachting de KiPZ-gelden beschikbaar gesteld. Of het hier om hetzelfde subsidiebudget gaat als de huidige regeling is nog niet bekend. Wat we wél weten is dat de naam KiPZ komt te vervallen. Vanaf volgend subsidiejaar zal worden gesproken over de MSZ-gelden, dit staat voor Medisch Specialistische Zorg.

MSZ-gelden aanvragen

Naar verwachting staat het aanvraagmoment voor de MSZ-gelden gepland in december. Om aanspraak te maken op deze subsidie zal naar alle waarschijnlijkheid, net als bij KiPZ, een meerjarig opleidingsplan, een jaarplan en bijbehorende begroting aan de orde zijn. Vanuit de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen is dan ook geadviseerd om alvast te starten met de uitwerking van deze plannen, zodat je goed voorbereid bent als het aanvraagmoment definitief is.

Ondersteuning bij de aanvraag MSZ

OAZ volgt de ontwikkelingen omtrent deze verlenging nauwgezet. Zodra er meer informatie bekend is over de details, zullen wij hierover berichten in onze nieuwsbrief. Ben je op zoek naar ondersteuning bij de administratieve last rondom KiPZ of straks de MSZ-gelden? Neem dan contact met ons op via info@oaz.nl of bel direct 088 5600 700.