Blijvend aandacht voor de MDIEU thema’s

‘Het kabinet blijft bijdragen aan leren en ontwikkelen om de duurzame inzetbaarheid van werkenden en om het verdienvermogen van werkgevers te vergroten’ Ook in het komend jaar wordt door het nieuwe kabinet aandacht gegeven aan de MDIEU, zo is in de rijksbegroting te lezen.

Beschikbaarheid middelen MDIEU

De middelen die overblijven na afronding van de MDIEU (2021-2025) kunnen worden ingezet om de duurzame inzetbaarheid en productiviteit van werkenden te verbeteren. De overheid geeft aan te blijven kijken naar innovatieve manieren om het werk in te richten zodat werkenden gezond, productief en met plezier hun werk kunnen uitvoeren.

Evaluatie regeling MDIEU

De resultaten van de regeling MDIEU worden gemonitord en geëvalueerd. Zo is in het pensioenakkoord overeengekomen dat de AOW-leeftijd vanaf 2025 wordt gekoppeld aan de levensverwachting. Om inzichtelijk te maken welke gevolgen er zijn van deze leeftijdsverhoging, wordt ook op duurzame inzetbaarheid gemonitord.

In de toekomst zal ook een onderzoek uitgevoerd worden waarin gekeken wordt naar de knelpunten en kansen rondom gezond doorwerken tot de pensioengerechtigde leeftijd. In dit onderzoek is aandacht voor het perspectief van de werkende en de werkgever, zodat het duidelijk wordt welke factoren de uittreedleeftijd bepalen en hoe langer doorwerken gestimuleerd kan worden. Dit onderzoek wordt samen met de voortgangsrapporten van de monitoring en evaluatie van de MDIEU benut om een beslissing te nemen over het vervolg van de MDIEU. Een periodieke rapportage op dit onderwerp is voorzien voor 2027.

Blijf op de hoogte van de MDIEU

Vooralsnog is de projectperiode van de MDIEU gepland voor 2021-2025.  Over een nieuwe aanvraagronde wordt niet geschreven. Zoek je meer informatie over de MDIEU? Neem dan contact op met OAZ via info@oaz.nl of bel 088 5600 700.