Verlenging subsidieregeling SectorplanPlus 2023-2024

Afgelopen week maakten de werkgeversverenigingen de verlenging van de subsidieregeling SectorplanPlus voor schooljaar 2023-2024 bekend. Het is een voornemen van het ministerie van VWS, maar is zo goed als zeker. De aanvraagronde zal zeer waarschijnlijk in augustus 2023 plaatsvinden. Het ziet er naar uit dat de verlenging daarnaast subsidiemogelijkheden voor samenwerkingen zal bieden. Lees hier wat er tot nu toe bekend is over de nieuwe SectorplanPlus regeling.

3 varianten SectorplanPlus

Momenteel zijn er, naast de aangekondigde verlenging, twee varianten van de regeling actief. Voor de regeling SectorplanPlus 2017-2022 hebben alle aanvragers de eindverantwoording ingediend en is het wachten op de (financiële) afronding, uiterlijk medio 2024. Voor SectorplanPlus 2022-2023 moet in de komende maanden de eindverantwoording worden opgesteld.

Verlenging subsidieregeling SectorplanPlus voor 2023-2024

De verlenging van de subsidieregeling SectorplanPlus voor schooljaar 2023-2024 die is aangekondigd, is een voornemen van VWS, maar is zo goed als zeker. Het definitieve besluit over de invulling van de verlenging wordt uiterlijk half juli genomen. Daarna worden er ook meer details en voorwaarden bekend gemaakt. Dit is wat we tot nu toe weten over de voorwaarden en aanvraag voor de nieuwe SectorplanPlus regeling:

Voorwaarden voor subsidie

  • De regeling zal SectorplanPlus – TAZ Zorg en Welzijn gaan heten;
  • De subsidieperiode loopt van 1 september 2023 tot en met 31 augustus 2024;
  • De regeling is uitgebreid met de mogelijkheid om een tegemoetkoming voor (regionale) samenwerkingen rond opleiden aan te vragen. Daar bovenop is een aanvullende tegemoetkoming voor zorgaanbieders in de wijkverpleging beschikbaar.

Aanvraag vanaf 1 augustus 2023

  • In de periode van 1 tot en met 31 augustus 2023 vindt de subsidieaanvraag plaats;
  • Organisaties die een aanvraag hebben ingediend voor Sectorplanplus 2022-2023 kunnen deze verlengen, organisaties zonder aanvraag kunnen een nieuwe aanvraag indienen. In beide gevallen dient de organisatie een aanvraag in.
  • Jouw aanvraag is een inschatting van het aantal opleidingen en trainingen dat naar verwachting zal starten in het nieuwe schooljaar;
  • De aanvraag zal worden ingediend in het bestaande subsidieportaal van SectorplanPlus 2022-2023;

Subsidieaanvraag SectorplanPlus indienen

Als jouw organisatie de nieuwe SectorplanPlus 2023-2024 subsidie wil aanvragen, is het van belang om snel te starten met de inventarisatie voor de aanvraag. Breng daarvoor het verwachte aantal medewerkers in beeld dat een opleiding of training gaat volgen in schooljaar 2023-2024. Inventariseer daarnaast de samenwerkingen op het gebied van opleiden door jouw organisatie.

Geen subsidie mislopen

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie of heb je nog vragen over de aangekondigde verlenging? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze specialisten via info@oaz.nl of 088 5600 700. We helpen je graag verder.

Liever geen subsidie mislopen en ondersteuning bij de aanvraag? Laat het ons weten, we nemen het graag voor je uit handen. Onze specialisten staan de gehele zomer voor je klaar en zorgen ervoor dat aanvragen tijdig worden ingediend.