Krapte op de arbeidsmarkt

Het kwam veelal ter sprake tijdens Prinsjesdag: het gaat goed met de Nederlandse economie. De werkloosheid daalt, maar dit zorgt aan de andere kant ook voor een krapte op de arbeidsmarkt.
In de zorg, het onderwijs en technische sector is er een personeelstekort. De krapte brengt onrust, spanning en in sommige gevallen frustraties met zich mee.

De oplossing ligt niet voor de hand, maar heeft de volle aandacht van het kabinet. Hoe vinden werkgevers en werkzoekende elkaar beter en sneller? Met het “Actieplan Perspectief op werk” wil het kabinet meer ondersteuning bieden bij de vraag en aanbod op de arbeidsmarkt. Het plan heeft als doel om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans te geven op een baan.
Om dit te realiseren heeft het kabinet in zowel 2019 als 2020 €35 miljoen beschikbaar gesteld. Daarnaast stellen zij ook een bedrag van €70 miljoen beschikbaar voor het UWV om hun dienstverlening voor mensen met een WW-, WIA– of Wajong-uitkering te verbeteren.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Ben je benieuwd hoe jouw organisatie hierop kan inspelen? Neem dan contact met ons op! Bel 088-5600700 of mail naar info@oaz.nl. Wij helpen je graag verder.