OAZ vraagt record aantal hogere Stagefonds aanvragen aan!

We hebben een record aantal Stagefonds aanvragen ingediend met ophogingen. Eind 2017 heeft het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport de subsidie Stagefonds Zorg uitbetaald aan de organisaties die in augustus 2017 een digitaal aanvraagformulier hebben ontvangen van het ministerie. OAZ controleert voor haar opdrachtgevers sinds de invoering van de subsidieregeling in 2008 het aanvraagformulier op juistheid, zodat zij gegarandeerd het juiste subsidiebedrag ontvangen.

Een juiste aanvraag Stagefonds met MijnOAZ

Elk jaar constateert OAZ dat op een groot aantal Stagefonds aanvragen dat te weinig stageplaatsen vermeld staan, wat leidt tot een lagere subsidie. Zonde natuurlijk, want je besteed als organisatie een heel jaar lang veel tijd en moeite in het opleiden en begeleiden van veel Stagairs. In het subsidiejaar 2016-2017 hebben wij zelfs geconstateerd dat ruim 68% van de aanvraagformulieren onjuist waren! Middels ons nieuwe en innovatieve systeem Mijn OAZ heeft OAZ subsidieadvies voor haar klanten het juiste subsidiebedrag berekend en deze, met de juiste onderbouwing, aangevraagd.

Voor het schooljaar 2017-2018 verwachten wij wederom dat veel aanvraagformulieren onjuist zijn, waardoor u subsidie mis kunt lopen. Het is daarom van belang dat u het aanvraagformulier laat controleren op juistheid.

Meer informatie?

Wilt u ook verzekerd zijn van een juiste aanvraag? Of wilt u meer informatie over het Stagefonds? Neem dan contact op met uw accountmanager of met Thomas Pillen via 088-5600700.