Stagefonds: 2 op de 3 organisaties heeft recht op meer subsidie

Afgelopen maand dienden we voor onze klanten de subsidieaanvraag Stagefonds 2023-2024 in. Daarbij constateerden onze specialisten dat 2 op de 3 organisaties recht heeft op meer subsidie dan door het ministerie is vastgesteld. Wij vroegen voor deze organisaties een zogeheten ‘ophoging’ aan. Onze specialist Lieke legt uit hoe dit werkt.

Wat is de subsidieregeling Stagefonds Zorg?

De subsidieregeling Stagefonds Zorg komt zorgorganisaties tegemoet in de kosten van stagebegeleiding aan mbo- en hbo-studenten. Bijna alle zorggerelateerde opleidingen in het mbo en hbo komen in aanmerking voor subsidie. Het gaat om subsidie voor stageplaatsen voor voltijdopleidingen zoals mbo BOL en hbo-voltijd, evenals werken-leren plaatsen via een mbo BBL of hbo-duale of deeltijdopleiding.

Controle aanvraagformulier Stagefonds

Jaarlijks ontvangen zorgorganisaties die in aanmerking komen voor het Stagefonds in augustus een brief van het ministerie van VWS. Daarop staan alle stageplaatsen die jouw organisatie dat schooljaar heeft aangeboden volgens het ministerie. Echter leert onze ervaring dat daarop regelmatig stagiaires of leerlingen ontbreken.

Zo’n controle klinkt gemakkelijk, maar is een flinke klus. Het formulier vertelt je namelijk niet welke stagiaires en leerlingen zijn meegeteld. Je hebt daarom een compleet overzicht nodig om een goede vergelijking te kunnen maken. Dat betekent een volledige lijst met alle stagiaires en leerlingen, inclusief start- en einddata, stage- en BPV-uren.

Bewijs het verschil

Als je een verschil constateert moet je dit kunnen onderbouwen met de nodige administratie, denk daarbij aan volledig ondertekende BPV-overeenkomsten en soms een accountantsverklaring.

Werkwijze OAZ

OAZ controleert jaarlijks voor meer dan 150 organisaties de Stagefonds formulieren. Voor schooljaar 2023-2024 werd in 66 procent van de gevallen een verschil geconstateerd en aangevraagd.

Onze specialisten werken het gehele schooljaar toe naar het moment dat het ministerie van VWS de formulieren voor de subsidieaanvraag verstuurd. Met het overzicht dat over het gehele schooljaar is opgebouwd, kan op een efficiënte manier vergeleken worden of de aanvraag volledig is. Met de verzamelde en reeds gecontroleerde administratie kan een mogelijk verschil worden onderbouwd.

Ondersteuning bij de aanvraag Stagefonds 2024-2025?

Gaan onze specialisten dit schooljaar ook voor jouw organisatie aan de slag? Neem contact op via info@oaz.nl of 088 5600 700. Meer lezen over onze dienstverlening? Download dan onze factsheet Stagefonds.