100 extra GZ-opleidingsplaatsen in 2020!

In december is het voorstel tot het opleiden van 100 extra GZ-psychologen in 2020 aangenomen door de Tweede Kamer. Hiervoor wordt €7 miljoen vrijgemaakt. Doel hiervan is het verkleinen van het tekort aan GZ-psychologen en het vergroten van de doorstroom naar klinisch psycholoog.

Ruim vóór 1 februari 2020 dient de praktijkinstelling aan de opleidingsinstelling door te geven hoeveel extra plaatsen zij aan wil vragen. De exacte deadline voor het aanvragen verschilt per praktijkinstelling.

Voor 1 maart 2020 maakt TOP-opleidingsplaatsen bekend of de extra aangevraagde plaatsen alsnog in aanmerking komen voor een beschikbaarheidbijdrage. Indien er geen (extra) subsidie wordt toegewezen, is er tot 13 maart 2020 de mogelijkheid om de extra aangevraagde plaatsen kosteloos in te trekken.

Heb je naar aanleiding van dit artikel vragen of ben je benieuwd wat dit voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan gerust contact op met Thomas Pillen. Je kunt een mail sturen naar info@oaz.nl of bel 088-5600700.