Zorgorganisatie opgelet! Controleer SBB-gegevens 2023-2024

Begeleidt jouw organisatie momenteel stagiaires en/of leerlingen met een zorgopleiding? Dan kom je zeer waarschijnlijk in aanmerking voor de Stagefonds subsidie voor schooljaar 2023/2024. Om geen subsidie mis te lopen is het belangrijk dat je vóór vrijdag 28 juni 2024 een aantal gegevens controleert en doorgeeft aan SBB.

SBB faciliteert Stagefonds subsidie

Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) faciliteert de subsidieregeling Stagefonds voor de Zorg. Met de registraties van stageplaatsen en leerwerkplekken die bij SBB bekend zijn, stelt het ministerie van VWS de aanvraagformulieren op. Het is daarom belangrijk om vóór vrijdag 28 juni 2024 te reageren op het verzoek van SBB om jouw gegevens te controleren. Dit verzoek ontvang je per mail.

Het komt voor dat een organisatie geen mail van SBB ontvangt, maar wel stagiaires of leerlingen in de zorg begeleidt. Heb je dan geen recht op subsidie? Ja misschien wel. Ieder jaar dienen wij voor een aantal organisaties een nieuwe subsidieaanvraag in en wordt toch subsidie toegekend.

Aanvraag Stagefonds 2023-2024

Let erop dat de controle van SBB-gegevens nog geen subsidieaanvraag is. Als jouw organisatie aan de voorwaarden van de regeling Stagefonds voldoet, ontvang je in eind augustus 2024 een uitnodiging voor de aanvraag. De aanvraag is reeds voor je ingevuld met het aantal plaatsen dan bij SBB bekend is. Je hoeft deze gegevens alleen nog te controleren en de aanvraag uiterlijk 1 oktober 2024 in te dienen.

Op de hoogte blijven van ontwikkelingen Stagefonds?

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen rondom Stagefonds en andere opleidingssubsidies. Heb je nog vragen over dit bericht? Neem dan contact om met Lieke Bakker of een van onze andere HR specialisten via info@oaz.nl of bel 088 5600 700.