Een administratieve last minder: Deelnemersverklaringen vervallen per direct!

Op 19 en 20 juni heeft het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport samen met een aantal zorgorganisaties en vertegenwoordigers van werkgeversverenigingen gezeten om het te hebben over het vereenvoudigen van het administratieve proces rondom het verkrijgen van subsidie. Een van de uitkomsten van deze sessie is dat er geen deelnemersverklaring meer nodig is voor het verantwoorden van subsidie!

Actief informeren

Kort gezegd betekent dit dat er een administratieve last verdwijnt.
Echter ben je nu als werkgever verplicht om, voordat je gegevens van een deelnemer in het portal plaatst, de deelnemer actief te informeren over het verwerken van zijn of haar persoonsgegevens. Je dient in het portal vervolgens ook te verklaren de deelnemer te hebben geïnformeerd. Dit doe je ook bij bestaande deelnemers waar nog geen deelnemersverklaring van aanwezig is.
 

Wat betekent dit voor jou?

OAZ staat voor je klaar om je bij deze verandering zoveel mogelijk werk uit handen te nemen. Zo zullen wij jou handvaten bieden om deelnemers actief te informeren. Ook zorgen wij ervoor dat iedereen die een verzoek heeft gekregen om een deelnemersverklaring te ondertekenen, dat deze deelnemersverklaringen worden afgevinkt in het portal SectorplanPlus.

Staat er bij de deelnemers nog de vraag uit om de deelnemersverklaring in te vullen, dan hoef je niks te doen. Komen er toch nog deelnemersverklaringen binnen, dan zullen wij deze meenemen in het portal SectorplanPlus.
Ben je zelf nog bezig met het versturen van herinneringen naar deelnemers, dan is dat vanaf nu niet meer nodig!
 
Inmiddels zijn de eerste mails rondom het vervallen van de deelnemersverklaring verstuurd door SectorplanPlus en verschillende werkgeversverenigingen.

Mocht je naar aanleiding van dit artikel vragen hebben, neem dan gerust contact op met Thomas Pillen. Bel 088-5600700 of stuur een mail naar info@oaz.nl.