Focus op gebruik premiekortingen!

Nadat begin dit jaar Kamervragen zijn beantwoord door minister Asscher over misbruik van de premiekorting oudere werknemers zijn er nu weer geluiden gehoord over onterecht gebruik van een andere premiekorting, in het bijzonder de premiekorting arbeidsgehandicapten. De politiek en/of de Belastingdienst zullen hier op reageren en/of op controleren. Bij vaststelling dat er ten onrechte gebruik is gemaakt van de verschillende premiekortingen kan de Belastingdienst de zogeheten vergrijpboete van minimaal 50% opleggen.

Naast genoemde vormen van misbruik signaleren wij dat er ook vaak sprake is van nalatigheid en fouten in de administratie en in de toepassing van alle premiekortingen. Hierdoor benadeel je zowel jezelf als de Belastingdienst. Ondanks dat deze situatie verklaarbaar is, kan dit door de Belastingdienst worden bestraft. Mede in de aanloop naar een nieuwe premiekorting vanaf 2016 en een geheel nieuw stelsel vanaf 2018 adviseren wij u graag en analyseren we voorgaande jaren waardoor je mogelijke boetes kunt afwenden en eventueel ook nog eens extra toepassingen genereert!

Meer weten of aan de slag met premiekortingen?

Wil je meer informatie over premiekortingen? OAZ heeft jarenlange ervaring met premiekortingen en helpt je graag bij de juiste toepassing. Neem contact op met jouw accountmanager of Joey Burggraeve via info@oaz.nl of bel 088 5600 700.