Groei aan medewerkers en studenten in de VVT, goed nieuws?!

De instroom aan nieuwe medewerkers in de sector VVT is de afgelopen jaren aanzienlijk gestegen met 20.000 nieuwe medewerkers. Daarmee ook het aantal leerlingen en stagiaires in de zorg. Dat blijkt uit berichten van bijvoorbeeld Actiz, Vereniging Hogescholen en berichten van DUO. Goed nieuws voor de sector waar de extra medewerkers hard nodig zijn!

Naast de instroom van nieuwe medewerkers is er ook een duidelijke groei te zien in aantallen BBL studenten. Zo is bijvoorbeeld het aantal inschrijvingen van BBL studenten in schooljaar 2018/2019 gestegen naar 120.000. Vorig jaar waren dit ongeveer 108.000 studenten. Een aanzienlijke groei dus!

Slim administreren

Ondanks de verschillende initiatieven om personeelstekorten in de zorg weg te nemen, zien veel verpleegkundigen en verzorgers de werkdruk niet minder worden. Met name de administratieve last van zorgwerknemers is groot. Met tal van subsidieregelingen om de instroom aan personeel te vergroten, moet er ook veel geregeld worden. De administratieve lasten groeien met elke regeling en dus is een slimme administratie noodzakelijk.

Het kwaliteitsbudget verpleeghuiszorg, Stagefonds zorg, de regelingen SectorplanPlus en Praktijkleren vragen ieder een geheel andere aanpak voor wat betreft de administratie. Het is dus steeds schakelen om de juiste dingen op het juiste moment te doen. Wij hebben een whitepaper ontwikkeld waarin wij jou tips geven over hoe je hier slim mee om kunt gaan!

Vragen?

Heb jij vragen over de verschillende regelingen of wil je meer tips over slim administreren? Neem dan contact op met Thomas Pillen. Je kan een mail sturen naar info@oaz.nl of bel 088-5600700. Wij helpen jou graag verder!