Stagefonds weer verlengd, goed nieuws!

Zoals de titel al luid, de subsidieregeling Stagefonds is weer verlengd. Onlangs is, na een uitgebreide evaluatie, door de minister van VWS besloten om te verlengen tot en met het schooljaar 2020-2021. Gezien veel zorginstellingen hier gebruik van maken is dat goed nieuws. Naast de verlenging zijn er ook een aantal wijzigingen aangebracht in de regeling.

Budget Stagefonds

Om te beginnen is het budget niet verhoogd , maar blijft het totale budget voor het Stagefonds de komende jaren gelijk aan dat van afgelopen schooljaar, namelijk €112 miljoen euro per schooljaar. Echter heeft dit mogelijk wel gevolgen voor de uiteindelijk te ontvangen subsidiegelden gezien het aantal gerealiseerde Stageplekken ieder jaar toeneemt.

Uitbreiding hogere aanvragen

Voorheen was het bij het Stagefonds alleen mogelijk een hogere aanvraag in te dienen op MBO en/of HBO. De de verlenging van het Stagefonds is het vanaf dit schooljaar kan een hogere aanvraag opgesplitst worden in vier categorieën: MBO-BOL, MBO-BBL, HBO voltijd/deeltijd en HBO-duaal. Om die reden is het nog meer van belang de projectadministratie voor de subsidie op de juiste manier in te richten.

Afgelopen schooljaar heeft OAZ meer aanvraagformulieren verbeterd en ingediend bij het ministerie van VWS dan ooit. En met succes! Door constant in gesprek te zijn met het ministerie en de onderwijsinstellingen konden wij voor onze klanten de aanvragen op de juiste manier corrigeren en ervoor zorgen dat ze krijgen waar ze recht op hebben. Ook dit jaar hebben we weer voor de helft van alle door ons gecontroleerde aanvragen een aanvullende aanvraag opgesteld. In december worden de beschikkingen verwacht, en kort daarna wordt het subsidiebedrag uitgekeerd.

Stagefonds verlengd, wat kan OAZ voor jouw betekenen?

Wil je meer weten over de verlenging Stagefonds en ben je benieuwd waar OAZ jouw organisatie in kan ondersteunen? Neem dan contact op met Thomas Pillen of een van onze andere HR Specialisten via mail of bel ons op 088 5600 700.