Uitbreiding SLIM-regeling door STAP-budget

Het STAP-budget wordt deels aangewend om het budget van de SLIM-regeling te verhogen. Onze specialist Thomas volgt het nieuws over deze regelingen op de voet en licht de ontwikkelingen verder toe.

Leven Lang Ontwikkelen

“De arbeidsmarkt verandert, dus is het belangrijk dat werkenden zich tijdens hun loopbaan blijven ontwikkelen,” aldus de Koning. Uit de voorjaarsnota van april bleek echter dat het STAP-budget vanaf 2025 niet meer in de bestaande vorm zal worden voortgezet. Inmiddels is bekend gemaakt wat daarvoor (deels) in de plek komt. De helft van het STAP-budget (73,5 miljoen euro) wordt namelijk aangewend om het budget voor de Stimuleringsregeling voor leren en ontwikkelen in mkb-ondernemingen (SLIM) te verhogen.

Uitbreiding SLIM-regeling

De SLIM is een regeling van het ministerie van SZW en stimuleert leren en ontwikkelen in het mkb. Werkgevers kunnen maximaal 25.000 euro subsidie aanvragen voor opleidingsactiviteiten van hun medewerkers. Er zijn drie groepen waar deze regeling zich momenteel op richt:

  1. Individuele mkb-ers (minder dan 250 medewerkers en een jaaromzet van maximaal € 50 miljoen);
  2. Samenwerkingsverbanden in het mkb;
  3. Grootbedrijven uit de landbouw-, horeca- en recreatiesector.

En daar komt nu dus een groep bij, namelijk een tijdelijke voorziening voor individuele scholing. Op deze manier biedt de SLIM-regeling werkenden via hun werkgevers de mogelijkheid regie te nemen over hun loopbaan. Naast het extra budget voor de SLIM-regeling, is tevens aangekondigd dat de regeling verlengd wordt tot en met 2027.

Blijf op de hoogte

Dagelijks passen onze specialisten hun kennis over financiële voordelen en subsidies op het gebied van HR toe in de praktijk. Iedere maand laten wij onze specialisten aan het woord in onze maandelijkse nieuwsbrief. Graag delen zij de laatste ontwikkelingen met jou. Niets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het nieuws direct in jouw mailbox.