Blog: Een kijkje achter de schermen bij de afdeling Opleidingen binnen OAZ subsidieadvies

Door Carina Holmes

Het is juni 2017 als de afdeling Opleidingen een telefoontje krijgen van een zorginstelling. De deadline van de subsidieregeling Praktijkleren nadert en het blijkt toch wel lastig om alle dossiers tijdig op orde te hebben. Ze vragen zich af of OAZ subsidieadvies hierbij kan ondersteunen.

Aan de slag!

Natuurlijk is dit mogelijk! Met vaste analisten in de binnen- en buitendienst vormen we een team en maken we een afspraak om langs te komen. Nadat de werkwijze van de klant bekend is, wordt er een strategie bepaald om alle informatie in bezit te krijgen. Tijdens het verzamelen blijkt al snel waarom de klant OAZ subsidieadvies heeft ingeschakeld. De praktijkovereenkomsten zijn niet volledig aanwezig en ook de verslagen zijn niet op één plek voorhanden. Dit zorgt helaas voor enige vertraging in het proces. Maar van opgeven is geen sprake!

Korte lijntjes en een goede samenwerking

In overleg met de klant kijken we hoe we deze situatie aanpakken. Samen beslissen we dat OAZ subsidieadvies ook de communicatie richting de praktijkopleiders op zich neemt. Ook onze vaste contactpersoon informeert over de resultaten hiervan. Korte lijntjes zorgen dat de communicatie sneller en duidelijker verloopt. Met als resultaat dat verslagen snel binnenkomen. Daarnaast schakelen we ook met scholen om de ontbrekende stukken op te vragen. Tot slot vergeten we de roosters ook niet. Deze zijn nodig om te bepalen op hoeveel weken subsidie een leerling recht heeft.

Gedurende de Praktijkleren-werkzaamheden wordt ook het Stagefonds niet vergeten. De doelgroep van Praktijkleren heeft in dit geval ook overlap met het Stagefonds. Met wat extra inspanning richting de scholen vanuit OAZ subsidieadvies, weten we een mooie ophoging te realiseren op het onderdeel HBO duaal.

Positief resultaat!

En uiteindelijk, met een fijne samenwerking, juiste communicatie en extra inspanning richting de scholen, kan er voor 15 september een mooie aanvraag voor Praktijkleren gedaan worden bij de RVO!

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de subsidieregeling Praktijkleren? Neem contact op met uw accountmanager of Carina Holmes via 088 – 5600700.