Slapende dienstverbanden en de transitievergoeding: weer nieuwe jurisprudentie!

Onlangs informeerden wij je over het advies van de Advocaat Generaal over de beëindiging van slapende dienstverbanden en de transitievergoeding. Het nieuwsartikel gemist of wil je het teruglezen? Kijk dan hier.
Na dit advies zijn twee relevante gerechtelijke uitspraken gedaan. Wij leggen deze graag voor je uit.

Wat kunnen we nu concluderen?

In beide uitspraken is de visie van de  Advocaat Generaal gevolgd dat beëindiging van de arbeidsovereenkomst met uitbetaling van een transitievergoeding op verzoek van de medewerker mogelijk is. Dit ondanks het feit dat de Hoge Raad nog geen uitspraak heeft gedaan. Daarnaast is de rechter in deze uitspraak meegegaan met berekening van de transitievergoeding op basis van de verwachte hoogte van de compensatievergoeding. Deze kan maximaal de hoogte hebben van de wettelijke transitievergoeding zelf. In deze uitspraak is rekening gehouden met het belang van de werkgever dat deze niet meer kwijt is aan transitievergoeding dan hij gecompenseerd krijgt. Dit ondanks de periode van het slapende dienstverband.

Op basis van een andere recente uitspraak kunnen wij concluderen dat het daarnaast voorstelbaar is dat werkgevers een ruimere termijn nemen om de transitievergoeding te betalen. In deze uitspraak is namelijk gesteld dat de werkgever de transitievergoeding pas per 1 juli 2020 hoeft te betalen.

Hoe wij jou kunnen helpen!

OAZ adviseert over de Compensatie Transitievergoeding. We beoordelen en adviseren hoe jij het beste met slapende dienstverbanden om kunt gaan en berekenen de hoogte van zowel de transitievergoeding als de te verwachten Compensatie Transitievergoeding. Uiteraard vragen we deze ook voor je aan en zorgen we ervoor dat jouw dossiers compleet zijn.

Kortom, van ondersteuning in de periode van de wachttijd tot en met mogelijk bezwaar en beroep op de beschikking van de compensatievergoeding zijn we je graag van dienst.

Meer informatie?

Heb je naar aanleiding van dit artikel vragen? Neem dan contact met ons op. Stuur een mail naar info@oaz.nl of bel 088-5600700.