Correcties Wtl 2019 uiterlijk 1 mei 2020 indienen

Vergeet je niet om uiterlijk 1 mei 2020 een (aanvullende) correctie Wtl 2019 te doen? Door alle drukte rondom het Corona-virus snappen wij heel goed dat niet alle organisaties hier op dit moment aan denken. In maart heb je van het UWV een brief ontvangen met daarin de voorlopige berekeningen over 2019 van alles wat te maken heeft met de Wet tegemoetkomingen loondomein (Wtl). Deze berekeningen in het kader van bijvoorbeeld toepassing LKV kunnen onvolledig zijn of verkeerde gegevens bevatten. Tot en met 1 mei 2020 heb je de mogelijkheid om een (aanvullende) correctie te doen.

Ik heb een brief ontvangen. Wat moet ik nu doen?

Als je een brief hebt ontvangen is het belangrijk om de voorlopige berekeningen per medewerker na te lopen. Is je doelgroep compleet? Zijn er medewerkers waarbij ‘Afwijking aanvraag’ met ‘Ja’ is aangemerkt? Indien de berekeningen niet volledig of onjuist zijn dien je na te gaan waar dit aan ligt. Dit doe je door de gegevens in de loonaangiften met elkaar te vergelijken. De voorlopige berekeningen zijn op basis van de loonaangiften over 2019 die tot en met 31 januari 2020 zijn gedaan.

Mijn brief is niet volledig of bevat onjuistheden. Wat kan ik doen?

Om alsnog aanspraak te maken op de (volledige) tegemoetkomingen heb je uiterlijk tot en met 1 mei 2020 de tijd om de gegevens te corrigeren in het salarissysteem en via de loonaangiften te versturen aan de Belastingdienst. Correcties die na 1 mei 2020 zijn ontvangen door de Belastingdienst worden niet meegenomen in de definitieve berekening!

Ook in geval van onjuistheden heb je de mogelijkheid om de aanpassingen door te voeren in de loonaangiften. Een foutieve aangifte kan leiden tot een boete vanuit de Belastingdienst, wees dus secuur bij het invullen.

Mijn brief is volledig. Hoe nu verder?

Is jouw brief volledig en zijn er verder geen afwijkingen geconstateerd? Dan hoef je nu verder niets te doen. Uiterlijk 31 juli 2020 ontvang je de definitieve beschikking van de Belastingdienst. Vervolgens wordt binnen 6 weken de tegemoetkoming uitbetaald.

Meer informatie over Correcties Wtl 2019?       

Heb je naar aanleiding van dit bericht vragen, of wil je ondersteuning bij de controle van de voorlopige berekening Wtl? Neem dan contact op met Anita Portegies. Stuur een mail naar info@oaz.nl of bel 088 5600 700.