Een kijkje achter de schermen bij OAZ: team Instroom

Er zijn tal van subsidies en kostenbesparingen waar werkgevers in Nederland aanspraak op kunnen maken bij het aannemen van nieuwe medewerkers. Precies weten waar voordeel te behalen valt, is een fiks karwei. OAZ heeft voor haar afdeling Instroom een team adviseurs verzameld die hier alles van weten. Graag stellen wij deze stille krachten aan jullie voor.

Wie maken team Instroom?

Anita, Bo, Elena, Gina, Gladys, Marvin, Mohamed, Rosita en Bram. Het team bestaat uit deze acht adviseurs die, samen met de teammanager, zorgen dat de klanten van OAZ optimaal gebruik maken van de beschikbare voordelen.

Het hele jaar door bekijkt en verzamelt team Instroom de benodigde gegevens, dient aanvragen in en controleert registraties. Alles om te zorgen dat de berekeningen van het UWV en de Belastingdienst in orde zijn, voor bijvoorbeeld de Wet Tegemoetkoming Loondomein. Een aantal keer per jaar ontstaat er een piek in deze werkzaamheden, bijvoorbeeld als de voorlopige berekening van de Wtl in maart op de mat valt.

Grondige controle loonkostenvoordelen

Werkgevers ontvangen elk jaar deze voorlopige berekening van de Wtl. De berekening is opgebouwd uit loongegevens die worden aangeleverd door de werkgevers, echter elk jaar opnieuw blijkt dat er veel fouten sluipen in deze berekening. Wanneer werkgevers in de eerste week van maart de voorlopige berekening ontvangen, is het noodzakelijk deze spoedig naar team Instroom door te zetten, dan kunnen zij aan de slag met de controle.

In een controle van de voorlopige berekening Wtl leggen de adviseurs van OAZ de loongegevens van de opdrachtgever naast de aangeleverde cijfers. Zitten hier afwijkingen in? Staan alle loonkostenvoordelen wel juist geregistreerd en kloppen de bedragen van het lage inkomensvoordeel? Eventuele fouten moeten voor 1 mei zijn doorgegeven aan de Belastingdienst en in het verleden is gebleken dat in zeker 1 op de 3 berekeningen fouten zitten. Een enorme klus door voor  team Instroom, met een strakke deadline!

Deadline na deadline

Wanneer de deadline voor de controle van de voorlopige berekening is verstreken, zou team Instroom even op adem kunnen komen. Toch staat de volgende deadline alweer om de hoek. Denk hierbij aan de SROI, de no-riskpolis en de WW-premie voor BBL-leerlingen. Klanten moeten worden geïnformeerd, facturatie moet worden afgerond en inkomende administratie moet worden verwerkt. En team Instroom zou het niet anders willen.

Team Instroom en jij 

Als stille motor verzet team Instroom voor OAZ en haar klanten bergen werk. Wil jij ook weten of je optimaal gebruik maakt van de beschikbare voordelen? Team Instroom kan ook jou helpen. Neem contact op met OAZ via info@oaz.nl of bel direct met 088 5600 700.