In 2024 bedraagt de maximale transitievergoeding 94.000 euro

Medewerkers die op initiatief van de werkgever ontslagen worden of geen verlenging krijgen na een tijdelijk contract, hebben recht op een transitievergoeding. De maximale vergoeding was in 2023 nog 89.000 euro, per 1 januari 2024 is de transitievergoeding verhoogd naar 94.000 euro. Daarmee stijgt ook het maximale bedrag dat werkgevers vergoed kunnen krijgen met de regeling Compensatie Transitievergoeding. 

Ogenschijnlijk eenvoudige berekening 

De berekening van de transitievergoeding en de compensatie daarvan door het UWV lijkt eenvoudig. Hiervoor zijn veel rekenmodellen beschikbaar. Vaak vragen ze om de in- en uitdienstdatum van de medewerker en het laatstverdiende salaris, inclusief vakantiegeld, bonussen en toeslagen. Vervolgens komt er een bedrag uitgerold. 

Transitievergoeding en arbeidsongeschiktheid 

In de praktijk merken onze specialisten dat de regeling Compensatie Transitievergoeding zich op bepaalde vlakken nog op verschillende manieren laat interpreteren, met name als daar (gedeeltelijke) arbeidsongeschiktheid bij komt kijken. Zo gingen wij eerder in bezwaar ging tegen de berekening ORT voor de Compensatie Transitievergoeding en in beroep tegen een afwijzing van de Compensatie Transitievergoeding 

Wil je op de hoogte blijven van ontwikkelingen rondom de transitievergoeding? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief. Heb je nog vragen over dit bericht? Of ben je benieuwd naar wat de specialisten van OAZ voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact op met Arjan Pijnen of een van onze andere HR specialisten via info@oaz.nl of bel 088 5600 700.