Nieuwe SectorplanPlus vergoeding voor extra zorgmedewerkers

Door de huidige situatie hebben veel zorginstellingen te maken met een fikse toename in de vraag naar zorg. Gelukkig biedt een grote groep (zorg)professionals zich aan om bij te springen in de gezondheidszorg! Mede hierdoor kunnen zorgaanbieders voldoende en goede zorg blijven leveren.

Deze professionals worden door jou als werkgever ingewerkt en hebben in sommige gevallen bij- of nascholing nodig. Je maakt hiervoor mogelijk aanvullende kosten.

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft daarom een extra categorie toegevoegd aan de subsidieregeling SectorplanPlus. Deze categorie is een tegemoetkoming in de inwerk- en (bij)scholingskosten voor de eerder genoemde (zorg)professionals die bijspringen om de grotere zorgvraag op te vangen.

Per traject zullen vaste vergoedingsbedragen worden bepaald. Deze worden later bekend gemaakt, evenals de vereisten voor de administratie. Ook organisaties in de zorg- en welzijnssector die geen aanvraag hebben ingediend voor het vierde tijdvak van SectorplanPlus kunnen zich aanmelden voor de extra subsidie.

OAZ regelt kosteloos nieuwe SectorplanPlus vergoeding

Wij beseffen dat er momenteel maximale inzet en flexibiliteit van jou en je collega’s gevraagd wordt. De enorme inzet die alle (extra) zorgprofessionals geven vinden we hartverwarmend!

Om alle werkgevers in de zorg de kans te geven om optimaal gebruik te maken van de extra regeling helpen wij je graag op de volgende manier:

OAZ voert de administratie en verantwoording van de extra trajecten kosteloos uit voor alle werkgevers die gebruik willen maken van deze regeling voor extra vergoeding.

Wil je meer weten over deze regeling en gebruik maken van de ondersteuning van OAZ?
Vul dan het contactformulier rechts in. Wij nemen dan naar aanleiding van het ingevulde formulier binnen één werkdag contact met je op.