Publicatie regeling Coronabanen tijdelijk stopgezet

Gisteren werd bekendgemaakt dat de subsidieregeling Coronabanen in de zorg, hierna COZO, tijdelijk is stopgezet vanwege signalen van mogelijke fraude.

In afwachting van een onderzoek naar de aard en de omvang van deze signalen van mogelijk misbruik, heeft de minister voor Langdurige Zorg Conny Helder de publicatie van de regeling tijdelijk stopgezet.

Door het opschorten van de regeling is het voorlopig niet mogelijk om nieuwe coronabanen aan te vragen voor de periode van 1 januari 2022 tot en met 30 juni 2022. Het uitgangspunt is dat zorgaanbieders op een later moment aanspraak kunnen maken op de subsidieregeling COZO voor het eerste half jaar van 2022. Hoe deze verlenging in de toekomst wordt ingestoken, is momenteel nog niet bekend.

Wij realiseren ons dat dit veel vragen oproept. Over de reeds aangevraagde coronabanen, of over de eerdere tijdvakken bijvoorbeeld. Ook hier is nog niks over bekendgemaakt. Wij volgen het nieuws omtrent deze subsidieregeling op de voet, eventuele ontwikkelingen delen wij direct via onze website.

Ontvang je nieuws het liefst direct in je inbox? Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief.