Stagefonds aanvraagformulier 2016; Zorginstellingen opgelet!

Vanaf half augustus 2016 stuurt het ministerie van OC&W de aanvraagformulier Stagefonds zorg aan zorginstellingen. Op het aanvraagformulier staan de aantallen fte’s aan stageplaatsen die volgens het ministerie zijn aangeboden door een zorginstelling. Deze aantallen worden aangeleverd door onderwijsinstellingen.

Door onze jarenlange ervaring met deze regeling blijkt dat bij tenminste 40% van alle aanvraagformulieren een te laag aantal stageplaatsen is opgenomen. Daardoor ontvangt u niet de subsidie waar u recht op heeft. Controleer daarom altijd het aantal fte per opleiding voordat u het aanvraagformulier toestuurt. De deadline voor het retour sturen van het aanvraagformulier is 1 oktober 2016. Bent u het niet met de aanvraag eens? Laat OAZ dan uw aanvraag onderbouwen voor 1 oktober 2016.

Waar moet u op letten het invullen van het aanvraagformulier Stagefonds?

Stuurt u een nieuw aanvraagformulier toe, dan is het noodzakelijk alle aantallen op MBO, HBO of beide niveaus te verantwoorden en toe te sturen. De onderbouwing bestaat doorgaans uit een volledig getekende praktijkovereenkomst per stageplaats. Komt deze hogere aanvraag boven de € 150.000,- dan moet er een assurancerapport van een accountant worden toegevoegd.

Correcte aanvraag Stagefonds zorg door OAZ

Bent u al klant bij ons? Dan kunt u zoals ieder jaar rekenen op een correcte aanvraag. Wij controleren voor onze klanten het aantal fte en zorgen voor een nieuwe aanvraag. De werkzaamheden van OAZ bestaan onder andere uit dossieronderzoek op locatie en onderzoek in personeelsinformatiesystemen. Daarnaast onderhouden wij een intensief contact met onderwijsinstellingen om de ontbrekende onderbouwing compleet te krijgen. Tenslotte verzorgen wij de onderbouwing die nodig is voor een complete aanvraag en zorgen we voor de juiste gegevens voor het invullen van het aanvraagformulier Stagefonds.

Schooljaar 2016/2017

Onlangs werd bekend dat de regeling Stagefonds verlengd wordt tot 1 augustus 2021. Dat is goed nieuws voor veel zorginstellingen. Tegelijkertijd zal de regeling ook inhoudelijk wijzigen. Vanaf 2016/2017 splitsen doelgroepen MBO en HBO verder naar MBO BOL, MBO BBL, HBO VT/HBO DT en HBO Duaal. Een controle van het aanvraagformulier wordt hierdoor nog belangrijker. We bespreken de mogelijkheden om ook uw aanvraag te controleren graag met u.

Heeft u na het lezen van dit artikel vragen, stel ze dan gerust aan uw accountmanager of Thomas Pillen via 088 5600 700.