Bovengrens LIV van 125 naar 116 procent

Goed om te weten! Vanaf kalenderjaar 2024 zal de bovengrens voor het Lage Inkomensvoordeel (LIV) worden vastgesteld op 116%, nu is dat 125% van het wettelijk minimumloon. Het besluit regelt tevens de samenloop met de invoering van het wettelijk minimumuurloon.

Wijziging bovengrens LIV per 2024

Op 24 april 2023 is besloten dat er een vijfde lid zal worden toegevoegd aan artikel 3.1 van de Wet tegemoetkomingen loondomein. Het besluit regelt dat het ministerie van SZW de bovenste grens van het uurloon voor het recht op LIV aan het begin van kalenderjaar 2024 mag vaststellen op 116% van de ondergrens van het uurloon. Tevens regelt het de samenloop met het wettelijk minimumuurloon, dat per 1 januari 2024 in werking zal treden.

Houd rekening met minder LIV

De wijziging van de bovengrens zal betekenen dat minder medewerkers in aanmerking komen voor het LIV en dat veel werkgevers rekening moeten houden met een lager voordeel vanuit deze regeling. Het zou enkel nog gaan om het laatste jaar dat werkgevers gebruik kunnen maken van het LIV. Vanaf kalenderjaar 2025 wordt het LIV afgeschaft.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelen op het gebied van loonkostenvoordelen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn. Heb je nog vragen over dit bericht? Neem dan gerust contact op met één van onze specialisten via info@oaz.nl of bel naar 088 5600 700.