De praktijkovereenkomst veranderd

De MBO Raad heeft een herziene versie van het Servicedocument Praktijkovereenkomst 2016-2017 gepubliceerd. Hierin staan wijzigingen omtrent de praktijkovereenkomsten (POK) voor de subsidieregeling Praktijkleren.

Wijzigingen praktijkovereenkomst en BPV-bladen

De opleidingsbladen worden nu ook al gebruikt bij de onderwijsovereenkomst. De belangrijkste wijziging is om de systematiek van deze opleidingsbladen ook voor de praktijkovereenkomsten te gaan gebruiken. Voor de inhoudelijke wijzigingen kun je deze link raadplegen.

Het originele BPV-blad en de Algemene voorwaarden (samen met eventuele BPV-bladen met wijzigingen) zullen voor de RVO en het Ministerie van VWS vermoedelijk gelden als bewijs van een volledige ondertekende praktijkovereenkomst. De subsidieregelgeving is echter nog niet aangepast op deze wijziging.  Van belang is dat alle onderdelen van de praktijkovereenkomst, inclusief gewijzigde (getekende) BPV bladen en Algemene Voorwaarden, beschikbaar zijn voor het scannen door jouw adviseur en dat deze ook allemaal gearchiveerd worden in jouy eigen administratie.

Alle wijzigingen zullen met terugwerkende kracht in werking treden vanaf 1 augustus 2016.

Meer weten?

Neem contact op met Thomas Pillen of een van onze andere HR specialisten via info@oaz.nl 

Of bel direct naar 088-5600700