Administratieve verantwoording cofinanciering sectorplannen blijft achter

Nu het einde van de projectperiode voor een groot deel van de activiteiten nadert, blijkt dat de administratieve verantwoording in veel gevallen nog onvoldoende is. Veel organisaties merken nu dat de verantwoording van de aangevraagde trajecten complexer is dan vooraf gedacht met als gevolg dat veel projectadministraties nog niet volledig zijn. Indien u een aanvraag heeft ingediend kan het gebeuren dat u de gereserveerde gelden misloopt. Dit wilt u uiteraard graag voorkomen. Wij kunnen u ondersteunen bij de verantwoording. Ook onderzoeken wij door het herzien van de aanvraag gereserveerde gelden veilig gesteld kunnen worden.

Doel cofinanciering sectorplannen

Met de sectorplannen willen de sociale partners en de overheid een bijdrage leveren aan het aanpakken van de negatieve effecten van de recessie op de arbeidsmarkt. Ook het structureel versterken van de werking van de arbeidsmarkt op lange termijn is een doel. Met de plannen uit de eerste twee tranches wordt beoogd om 395 duizend deelnemers te helpen.

Inmiddels is de uitvoering van de plannen goed op gang gekomen. Eind september 2015 zijn bijna 150 duizend deelnemers aan de diverse activiteiten van 76 sectorplannen uit de 1e en 2e tranche geregistreerd.

Omdat de projectperiode van de maatregelen 1 t/m 4 en 7 zijn laatste fase ingaat, vragen werkgeververenigingen extra aandacht voor het op orde maken van de administratie. Organisaties worden verzocht de ontbrekende stukken aan de administratie toe te voegen of onderdelen uit het maatregelenplan terug te trekken. De werkgeversverenigingen kunnen dan mogelijk nog andere organisatie subsidie laten aanvragen.

Wat kan OAZ subsidieadvies voor u betekenen?

OAZ ondersteunt veel organisatie bij het verantwoorden van de sectorplannen of bij de regeling SectorplanPlus en kan ook u helpen om uw verantwoording in orde te maken. OAZ voert dit volledig uit op basis van no cure no pay over de gerealiseerde subsidie. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Maak dan nu een vrijblijvende afspraak waarin wij uw verantwoording bespreken en u direct een advies meegeven. Neem contact op met uw accountmanager, mail ons op info@oaz.nl of bel 088 5600 700